Artikeln innehåller reklamlänkar

TRENDIGA MATTOR - SOM FÅR DITT VARDAGSRUM ATT LYFTA

Vill du förändra ditt rum på ett enkelt sätt är ett enkelt knep är att välja en ny matta. Med hjälp av en matta kan du både påverka känslan i rummet och lyfta rummet. Nedan listar vi årets spännande matt trender att inspireras av.

Dela gärna vår artikel:

NATURINSPIRERANDE TEMA

Krämiga neutrala färger står sig fortsatt starka. Varför inte satsa på en matta i beige, krämig vit eller jordnära toner. 

vardagsrum med jutematta
Klicka på bilden (länk till butik).

ORGANISKA FORMER

Böljande och organiska former som både mjukar upp och sticker ut är en återkommande trend. Dessa lekfulla mattor gör sig fint på golv.

vardagsrum jacquardmatta
Klicka på bilden (länk till butik).

80-TALS PASTELLER OCH STARKA ACCENTFÄRGER

Lila är hetaste färgen i höst. Den kommer att synas mer än någonsin i olika sorters nyanser från lavendellila till plommonlila. Du behöver inte satsa 100% på en lila matta varför inte sticka ut med någon stark accentfärg. Med en bas i rummet med beigt och natur kan du lägga till färgstarka detaljer så som en matta.

Lila matta
Klicka på bilden (länk till butik).

GRAFISKA MÖNSTER

Randigt, rutigt, sicksackmönster, blockmönster är fortsatt populärt. Mönstren är inte extrema eller utstickande i år, utan ger lugn och till inredningen. Ibland kan formerna ge en känsla av lappteknik, som skapar hatverkarkänsla.

handvävd matta
Klicka på bilden (länk till butik).

ÖKENTONER OCH BRÄNDA TONER

Mustiga brända toner av rött och orange inspirerade av sanddynor och stekhet sol är höstens färgskala. Vill du inte gå all in på denna färgskala kan du välja att kombinera de brända tonerna med sandfärgade nyanser.

vardagsrum brun matta
Klicka på bilden (länk till butik).

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.