Artikeln innehåller reklamlänkar

15 MODERNA OCH SNYGGA LAMPOR I TRÄ- OCH NATURMATERIAL

Lampor är en viktig del av ett rums inredning. Därför gäller det att välja en lampa som kan komplettera din inredning och sätta rätt stämning. Oavsett om du vill ha en lampa i modern, rustik eller traditionell stil är lampor i naturmaterial som bambu, rotting och trä populära och trendiga just nu. Dessa är inte bara vackra i sig, de är miljövänliga, hållbara och bidrar till att skapa en varm, lugnande och harmonisk atmosfär i hemmet. Det finns gott om val när du letar efter lampor i naturmaterial.

Nedan listar vi 15 moderna och snygga lampor till både vardagsrum, kök och sovrum du kan inspireras. Kanske hittar du en lampa som passar perfekt till ditt hem!

Dela gärna vår artikel:

PENDELLAMPA I TRÄ

Pendellampa är en taklampa som hänger i sladd eller en vajer. Dessa lampor gör sig snygga i såväl vardagsrum, sovrum, kök och hall. Trä lampor ger värme och skapar en hemtrevlig känsla. Ljusa träslag skapar ett ljust och luftigt uttryck medans mörka ger lugn och värme. 

TAKLAMPA I BRUNBETSAD TRÄFANÉR, ANETA LIGHTNING

Lampan Paris från Aneta Lighting har en brunbetsad träfanér som liknar valnöt. Passar såväl i vardagsrummet som i sovrummet. Läs mer om den (länk till butik).

trä lampor

PENDELLAMPA MED ETT MINIMALISTISK FORMSPRÅK, UMAGE CHIMES

Lampan Chimes från Danska Umage i ek. Med sin nätta design passar lampan perfekt att hänga i kluster eller på rad över till exempel köksbänken eller i ett hörn i vardagsrummet eller sovrummet. Läs mer om den (länk till butik).

TAKLAMPA MED GEOMETRISKA FORMER TILL VARDAGSRUM, NORMANN COPENHAGEN

Norrmann Copenhagen är kända för att ta fram originella och innovativa produkter. Lampan Bau är inte ett undantag. Geometriska cirklarna som sticker ut i alla riktningar gör att lampan känns levande. Denna lampan passar perfekt i ett vardagsrum eller varför inte i en hall med högre takhöjd. Läs mer om den (länk till butik).

PENDELLAMPA I NATURTRÄ, NOVA LUCE

Spännande och lätt pendellampa som sprider ljuset fint i rummet med vackra skuggor. Kan varieras men stilen på glödlampan i mitten. Läs mer om den (länk till butik).

LAMPA NATURMATERIAL KORK

Naturmaterialet kork skördas från korkens bark och fortsätter leva efter att korken skalats av. Lampor av kork skapar en varm och mysig effekt i rummet.

CYLINDERFORMAD PENDELLAMPA, BELID

Cylinderformad taklampa med nedåtriktad ljus. Denna lampa passar perfekt som fönsterlampa eller i kluster över köksö eller matbord. Läs mer om den (länk till butik).

PENDEL I KORK, NEW WORKS

Denna pendeln är mindre och därmed passar den väldigt fint i fönstret eller i vardagsrumshörnan. Det blir även snyggt att placera några lampor i rad eller i kluster. Lampan finns i andra material, genom att blanda olika material kan en härlig dynamik skapas. Läs mer om den (länk till butik).

TAKLAMPA I TYG

Taklampor i tyg sprider ett mysigt sken och har oftast ett högt ljusgenomsläpp. De ger en ombonad och jordnära känsla. Därför passar de utmärkt i sovrum.  

TAKLAMPA I LINNE,WATT & VEKE

Taklampa med lineskärm som sitter tajt mot stålram, vilket skapar spännande utryck både när lampan är släck och tänd. Ger ett härligt ljus som passar i de flesta rummen. Finns både i vit och natur. Läs mer om den (länk till butik).

JAPANSK INSPIRERAD PENDEL I LINNE, GLOBEN LIGHTING

Inspirationen bakom denna pendel är skandinavisk-japansk inredning med enkelhet och jordnära toner. Taklampan med en diameter på 70 cm  passar perfekt ovanför ett matbord. Den är tillverkad i trä och linne, vilket låter ljuset sprida sig vackert i rummet. Läs mer om den (länk till butik).

ORIENTALISK TAKLAMPA, PASCAL

Taklampa med stomme av stål/trä och klädsel i brunt tyg. Lampan ger orientaliskt atmosfär och passar lika bra i vardagsrummet som i sovrummet då den är justerbar i höjd. Läs mer om den (länk till butik).

TAKLAMPA I ROTTING

En rottinglampa är ett utmärkt val för att få in en naturlig detalj i din inredning, det kan användas som taklampa i rum som kök eller vardagsrum. Rottinglampor är lika dekorativa på dagen som på kvällen när de är tända.  Med sitt unika mönster i skärmen sprider de ett vackert ljusmönster och ger ett dekorativt sken i rummet. Lite längre ner hittar du inspiration även på bambu lampor. 

Många blandar ihop rotting och bambu, men det är två olika material. Rotting kommer från rötterna av palmträd och är ett formbart material. Medans Bambu är ett hårdare material än rotting, det är en snabbväxande gräsväxt och är ihåligt, starkt och lätt böjbart. 

TAKLAMPA I TVINNAD ROTTING, GLOBEN LIGHT

Med den här lampan skapar du en naturnära känsla i rummet. Taklampa med sin marockansinspirerande mönster passar såväl i sovrummet som över soffbordet eller matbordet. Lampan sprider ett stämningsfullt ljus i rummet när den är tänd. Läs mer om den (länk till butik).

ORIENTALISK TAKLAMPA, PR HOME

Taklampan har en tonad ombreeffekt och blir en snygg inredningsdetalj i hemmet. Den ger en mer ombonad känsla i hemmet.  Martha taklampa finns i två olika storlekar, 38,5cm och 50cm. Läs mer om den (länk till butik).

TAKLAMPA I BAMBU

Bambu lampor ger ett varmt och välkomnande sken och skapar härliga mönster i rummet. En bambu lampa kompletterar de flesta inrednings stillar. Med sin ljusa trä färg och naturliga stil passar bra i vardagsrummet, sovrummet eller varför inte i uterummet. 

PENDEL i BAMBU, BLOOMINGVILLE

Lampans flätade korg skapar ett unikt mönster av lampans ljus i rummet. Pendeln skapar en unikt utseende i hemmet och passar in i de flesta inredningsstilar. Läs mer om den (länk till butik).

EXOTISK TAKLAMPA I BAMBU, BY RYDÉNS

Rustik lampskärm i äkta bambustrån som är knutna på en lampställning. Bali taklampa är dimbar så du kan lätt skapa en mysig atmosfär i rummet. Läs mer om den (länk till butik).

TAKLAMPA I PAPPER

Med en papperslampa i ditt hem kan du skapa en mysig och mjuk atmosfär. Papperslamppor sprider jämnt ljus och skapar ett ljusspel och varm belysning. Perfekt i vardagsrummet eller över köksbordet när du vill skapa ett atmosfäriskt ljus. 

PENDEL I RISPAPPER, &TRADITION

Denna eleganta och sofistikerade lampa är handgjord i rispapper med svartbetsad ek. Serien består av tre olika lyktaversioner i vitt rispapper som blir lika snygga att hänga var för sig eller i kluster. Läs mer om den (länk till butik).

TAKLAMPA I PAPPERSSNÖRE, WATT & VEKE

En snygg lampa med böljande former i papperssnöre. Genom att välja en klar ljuskälla så skapas ett vackert skuggspel i rummet. Läs mer om den (länk till butik).

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse på vår sajt genom att kunna vissa relevant innehåll/annonser, användarstatistik och att sidan ska fungera som den ska.